Zöldparadicsom savanyúság

Mivel későn ültettem ki a balkonparadicsomokat, így rengeteg zöld termést szedtem le november elején. Savanyúságként hasznosítom őket. Ha szeretnéd te is elkészíteni, akkor még novemberben árulnak a piacokon zöldparadicsomot.

Tipp

Ha van mosogatógéped, akkor a legforróbb programra tedd be a savanyúságokat és a végén hagyd a gépben kihűlni.

  • Nehézségi szint 30% 30%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

vegyes szemesbors, koriandermag, mustármag, babérlevél, eritrit, ecet, víz, zöldparadicsom

Elkészítése

  1. Langyos vízbe beleszórjuk a hozzávalókat. Ha fél liter levet készítesz, akkor a fűszerekből egy evőkanállal tegyél bele és két babérlevelet. Ecetet  és eritritet pedig ízlés szerint tegyél bele. Kóstold meg mikor ízlik a legjobban.
  2. Forraljuk fel a fűszeres vizet.
  3. Alaposan kimosott üvegekbe tesszük a jól megtisztított zöldparadicsomokat.
  4. Ráöntjük a forró levet.
  5. Rácsavarjuk a kupakokat.
  6. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Pin It on Pinterest