Zellerkrémleves

Téli estéken remek vacsora lehet a zellekrémleves. Alapjaiban sokban nem különbözik a hagyományostól. Gyorsan elkészül és nagyon finom. Csak mellesleg jegyzem meg, hogy a zeller afrodiziákum (épp Bálint napon írom e sorokat…), de erős vízhajtó, nyugtató és étvágycsökkentő hatása van. Tehát például diétához is remek választás. Mindezek mellett mivel serkenti a máj és vese működését, így tisztító hatása is van. Mindezek mellet télen olcsóbb a zellergumó, valamint az egyik vitamin és ásványianyag forrásunk ebben az időszakban. Ha kimaradt némi hús- vagy csontleves a vasárnapi ebédből, akkor kiválóan hasznosítható ebben a levesben.

Tipp

Ha húslevessel engeded fel a félpuhára párolódott zellert, akkor nem szükséges a többi fűszer. A kókusztejet és a sajtot is kihagyhatod, ha nincs kéznél (vagy sokadika van). Anélkül is nagyon finom.

  • Nehézségi szint 35% 35%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

1 közepes fej zellergumó, lestyán, só, bors, zsír, tárkony, szárított zöldségkeverék, kókusztej, keménysajt.

Elkészítése

  1. A zsírt felmelegítjük.
  2. Beledobjuk a megtisztított, kockára vágott zellert.
  3. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Fedő alatt félpuhára pároljuk. Néha kevergetjük.
  5. Fűszerezzük.
  6. Vizet vagy húslevest öntünk rá.
  7. Addig főzzük fedő alatt, amíg puha nem lesz teljesen a zeller.
  8. Botmixerrel összeturmixoljuk.
  9. Kókusztejjel ízesítjük és sajtreszelékkel tálaljuk.

Pin It on Pinterest