Paleo túró, avagy totu

Tojásfehérjéből készül, mégis megszólalásig hasonlít az eredetire. Ugyanúgy használható. Készíthető belőle túró rudi, túrós sütemény, vagy akár körözött is. Érdemes gyűjtögetni a tojásfehérjéket a mélyhtőben. Ugyanis jól fagyasztható. Így egy-egy süti után csak betesszük a mélyhűtőbe, ha pedig összegyűlik egy tetemes adag, akkor totuként folytathatja pályafutását.

  • Nehézségi szint 75% 75%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

tojásfehérje, só, citromlé, víz

Elkészítése

  1. Felforralunk egy nagyobb lábasban vizet.
  2. Beleöntünk citromlevet. Megteszi ehhez a bolti legolcsóbb verzió is. Megközelítőleg két liter vízhez 2-3 dl citromlé elég.
  3. Megsózzuk a vizet. Kb. két liternyi vízhez két evőkanálnyit szórhatunk bele.
  4. Amikor felforr, beleöntjük a tojásfehérjéket.
  5. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg csomós nem lesz a fehérje. Úgy fog kinézni, mint a valódi turódarabok.
  6. Gézlapon vagy tiszta konyharuhát át leszürjük és lecsepegtetjük.

Pin It on Pinterest