Töltött paleo édesburgonyalevél – paleo töltike

Idén sokkal több és szebb levelet hozott az édesburgonya a családi farmon. Azt tudjuk, hogy nyersen salátákban remek alapanyag. Én viszont arra gondoltam, hogy úgy, mint a karalábé vagy a káposzta levelét megtöltöm. Meglehetősen jól sikerült. 

  • Nehézségi szint 65% 65%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

édesburgonya levelek, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, két újjnyi vastag zeller, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 kisebb édesburgonya, 3 nagyobb karfiolrózsa, 1 teéskanél curry por, só ízlés szerint, 5-6 nagy paradicsom, 1 evőkanál oregánó, 1 evőkanál bazsalikom, 1 evőkanál agave szirup, bors, 3 evőkanál kókuszzsír

Elkészítése

  1. A zöldségeket késes aprítóban felaprítjuk alaposan. 
  2. Serpenyőben kókuszzsírt hevítünk és rádobjuk a felaprított zöldségeket.
  3. Pirítás közben megfászerezzük a curry porral, sóval, borssal. 
  4. Addig pirítjuk, ameddig megpuhulnak a zöldségek. 
  5. Az édesburgonyaleveleket megmossuk, majd sós, forró vízzel leforrázzuk. 
  6. A levelekbe töltjük a zöldségeket. 
  7. Meghámozzuk és kis darabokra vágjuk a paradicsomokat.
  8. Serpenyőben 1 evőkanál lókuszzsírt hevítünk és rádobjuk a paradicsomot. 
  9. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal és oregnóval. 
  10. Végül agave sziruppal édesítjük. 
  11. Addig pároljuk, amíg egy kicsit kiengedi a levét, de még darabos marad. 
  12. Ráborítjuk a töltött levelekre a paradicsomszósz és még melegen tálaljuk. 

Pin It on Pinterest