Töltött karalábé

Egyik nyáron elöntötte az anyukám kertjét a karalábé. Valahogy többet ültetett, mint szokott és kevésbé ritkították meg a kártevők. Így a napi szintű karalábé leves mellett maradt még jócskán a termésből. Akkor keretem és leltem meg ezt a receptet.

  • Nehézségi szint 90% 90%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

négy kisebb fej karalábé, fél kg darált hús, egy fej vöröshagyma, só, pirospaprika, olaj vagy zsír, 25 dkg keménysajt.

Elkészítése

  1. A karalábékat meghámozzuk belsejüket kivájjuk.
  2. A vöröshagymát kockára vágva megdinszteljük a zsiradékon és a darált hússal együtt pörköltet készítünk belőle.
  3. Beleszórjuk a kivájt karalábé belsejét kockákra szeletelve.
  4. A kész pörköltet beletöltjük a karalábéba, amelyeket tepsibe helyezünk.
  5. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, alufóliával lefedjük.
  6. Közepes lángon 30 perc alatt készre sütjük.

Pin It on Pinterest