Szilvás csirke

A csirke minden formájában nemzeti ételnek számít nálunk. Remek alapanyag, mert számtalan módon lehet fűszerezni. Ez a recept azért is nyerte el a család egyöntetű tetszését, mert édes is van benne.

  • Nehézségi szint 85% 85%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

egy kg csirkecomb, de lehet csirkemell is, 1 fej vöröshagyma, egy evőkanál zsír, 2,5 dl fehérbor, fél kg szilva, egy evőkanál nyírfacukor, de lehet méz is.

Elkészítése

  1. A csirkehúst meghintjük alaposan sóval, borssal.
  2. A felvágott hagymával, a bor felével és a kanálnyi zsiradékkal együtt sütőbe tesszük.
  3. Közel negyven percig lefedve 180 fokon pároljuk.
  4. A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk és megszórjuk a cukorral vagy mézzel.
  5. A negyven perc letelte után a csirkehús közé szórjuk a szilvákat és ráöntjük a maradék bort.
  6. Még húsz percig tartjuk a sütőben.

Pin It on Pinterest