Sütőtökkrémleves

Ez a leves teljesen úgy készül, mint a hagyományos társa. Az egyetlen eltérés, hogy nem krutonkockákkal tároljuk. Jah és, ha lehet, akkor vaj helyett zsírt használok. Estére kitűnő vacsora lehet. Nálunk sült bacon darabkákkal szokás tálalni.

Tipp

Készíthető akár sült sütőtökből is, de akkor csak át kell forgatni a hagymán és azonnal fűszerezhető, majd felengedhető vízzel. Ha nincs otthon ilyen fűszered, akkor bevethetsz húslevest is. Azzal igazán finom. Ha az sincs otthon, akkor végső esetben megteszi a leveskocka is. De ezt tényleg csak végső esetben. Igaz, azokból is van “emberbarát” verzió, de természetesen jóval többért, mint a hagyományos társaik. Ha gyakran vetnéd be, akkor mindenképp érdemes lenne ezekből beszerezni, mondjuk valami akció keretében.

  • Nehézségi szint 70% 70%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

fél sütőtök, két liter víz, 5 dkg zsír, só, bors, zöldséges fűszerkeverék, lestyán, egy fej vöröshagyma.

Elkészítése

  1. A vöröshagymát felkockázva megpirítjuk a zsíron. (A legjobb ehhez a libazsír.)
  2. Amikor üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt.
  3. Fűszerezzük.
  4. Addig pároljuk fedő alatt, néha megkavarva, amíg megpuhul a sütőtök.
  5. Amikor a sütőtök már teljesen megpuhult kész a leves.
  6. Kicsit hűlni hagyjuk.
  7. Botmixerrel üsszeturmixoljuk.

Pin It on Pinterest