Spenóttekercs

Mi tagadás, utálom a spenótot, viszont az anyukám kertjét nyaranta ellepi. Olyannyira, hogy a család minden tagját bevetjük az “elpusztításhoz”, s hát ez alól én sem bújhatok ki. Így született ez a recept, amely számomra is ehetővé varázsolja ezt a zöldséget. Magam is meglepődtem, mennyire bejön. A legnagyobb ellenállást is megtöri a spenót irányában.

  • Nehézségi szint 75% 75%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

40 dkg paraj, 3 tojás, 3 kanál sűrű kókusztejszín, 3 kanál zabliszt.

Elkészítése

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A parajt megfőzzük, és áttörjük. (Készíthető fagyasztott spenótból, azt csak fel kell olvasztani.)
  3. Hozzákeverjük a tojássárgákat, a kókusztejszínt, a zablisztet és a tojások felvert, kemény habját.
  4. Kiolajozott, lisztezett tepsibe borítjuk, elegyengetjük.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük.

Hozzávalók a töltelékhez

50 dkg karfiol, 1 dl kókusztejszín vagy fél dl , 3 dkg reszelt sajt,5 dkg darált sonka.

Töltelék elkészítése

  1. A sós vízben megfőtt, apróra szétszedett karfiolt összekeverjük az apróra vágott sonkával, a tejföllel, és ezzel a lapot félig megtöltjük.
  2. Mint a piskótatekercset összetekerjük.
  3. Néhány percre a sütőbe tesszük, hogy átforrósodjon.
  4. Felszeletelve tálaljuk. Megszórhatjuk még reszelt sajttal is a tetejét.

Pin It on Pinterest