Spenótos palacsinta egészséges módra

Az ki van zárva, hogy a spenótot főzelék formában magamhoz vegyem. Viszont rengeteg terem belőle az anyukám kertjében. Kénytelen voltam kitalálni, hogy milyen formában tudnám hasznosítani. Amellett, hogy belegyúrom száraztésztába, ez a megoldás jött be a legjobban. Forrón érdemes tálalni.

  • Nehézségi szint 65% 65%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

2 tojás, 2 dl víz, 1 teáskanál szódabikarbóna, egy csipet só, 15 dkg zabliszt, 20 dkg friss, vagy fél zacskó fagyasztott spenót. Kockára vágott bacon és reszelt sajt ízlés szerint, zsír vagy kókuszzsír a kisütéshez.

Elkészítése

  1. A tojásokhoz hozzáadjuk a vizet.
  2. Belekeverjük a sót, szódabikarbónát.
  3. Összekeverjük a liszttel. Nokedlitészta sűrűségű tésztát kell kapnunk belőle.
  4. Belekeverjük a lecsöpögtetett spenótot.
  5. Feleresztjük annyi vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. (kb.:1 liter).
  6. Zsírban megsütjük az egyik felét.
  7. Miután megfordítottuk, beleszórjuk a kicsit megpirított bacon-t és a sajtot.
  8. Ráhajtjuk a fél palacsintát, amit aztán megint félbe hajtunk.
  9. Amint megolvad egy kicsit a sajt kész.

Pin It on Pinterest