Spárgás tükörtojás

Amikor elkezdődik a spárga szezonja, nem birok ellenállni és vennem kell legalább egy csomaggal, amikor már “jóárasítják”. Egyébként nem túl olcsó mulatság, de akciósa, szezonban azért egyszer-egyszer belefér a költségvetésbe. A zöldspárgát szeretem, annak különleges íze van. Leginkább vasárnapi reggelikre készítem tükörtojással és baconnal.

  • Nehézségi szint 25% 25%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

fejenként fél csomag zöldspárga, 15 dkg bacon, só, bors, zsír-lehetőleg liba vagy kacsa, tojás.

Elkészítése

  1. A spárgákat lemossuk és letörjük a fás részét.
  2. Kettesével vagy hármasával baconszeletekbe csomagoljuk.
  3. Diónyi mennyiségű kacsazsírra tesszük és addig sütjük fedő alatt, amíg a bacon minden oldala piros lesz.
  4. Ráütjük a tojásokat és azok elkészültéig sütjük.

Pin It on Pinterest