Sörben sült csirke

A nagymamám készítette a családban először pár évtizeddel ezelőtt. (Most jól kiderült, hogy elmúltam minimum húsz éves.) Imádtuk és mindig ezt kértük tőle. Ő már nem süt nekünk ilyet, de én nem feledtem a receptet. Sőt, kicsit átalakítottam a fűszerezést.

Tipp

Tehetsz mellé zöldségeket is, így egyben sült a főétel és a köret. Még időtakarékosabb.

  • Nehézségi szint 65% 65%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

csirkecomb, só, bors, majoranna, fokhagymagranulátum, őrölt pirospaprika,

Elkészítése

  1. A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk és megmossuk.
  2. A fűszereket rászórjuk.
  3. A tepsik vékonyan kikenjük zsírral.
  4. Beletesszük a csirkecombokat.
  5. Közé öntjük a sört. (nehogy lemossa a fűszereket.)
  6. Letakarjuk alufóliával.
  7. 220 fokon egy óráig sütjük.
  8. Az utolsó tíz percben levesszük az alufóliát és megpirítjuk a tetejét.

Pin It on Pinterest