Sajtos zabpogácsa

A paleo étrend egyik nagy kérdése a reggeli, mivel nincsenek a hagyományos péksütik, mint például a kifli, vagy zsemle. A rántottára viszonylag hamar rá lehet unni, ezért kerestem valami megoldást. Azt már tudjátok, hogy nem vagyok híve a mindenféle mag- és rostliszteknek. Kizárólag zabot használok lisztnek. Anyósom érkezett segítségemre, amikor egy hagyományos sajtos, élesztős pogácsát zabliszttel készített el. El is kértem a receptjét. Igaz, én az élesztőt kihagyom belőle, de úgy is finom. És fantasztikus összhangban van a paleo házi májpásétommal!

Tipp

A zsír helyett használhatsz vajat, ha az neked belefér az étrendedbe, finomabb, kicsit más ízűbb lesz tőle a pogácsa.

  • Nehézségi szint 85% 85%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

40 dkg zabliszt, 10 dkg zsír vagy kókuszvaj, fél dl langyos víz, egy teáskanál pirospaprika, 15 dkg reszelt füstölt sajt, só, 2 tojás.

Elkészítése

  1. A lisztben elmorzsoljuk a zsiradékot.
  2. Hozzá tesszük a többi hozzávalót és összedolgozzuk. Ha kevés a víz pótoljuk.
  3. A tésztát kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk és pogácsákat szaggatunk belőle.
  4. A tetejét megkenjük tojássárgájával, megszórjuk sajttal.
  5. 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Pin It on Pinterest