Sajtos sonkás csirkemell

Tulajdonképpen a férjem találmánya a recept, aki imádja a kontaktgrillt. Mióta megkapta a szerkezetet, azóta mindent abban akar sütni. Én persze sokszor ellenállok, de ezúttal engedtem neki és nem bántam, meg. Próbáljátok ki ti is ezt a sonkás sajtos csirkemell receptet, mert amellett, hogy isteni finom, még csak nem is kerül sokba. A csirkemell kilóját – akciósan – 1000 forintért vettük. Ha a legdrágább sajtot és sonkát teszed bele, még akkor sem drága, mert alig kell bele töltelék.

Tipp

Sonka helyett használhatsz bacont vagy más füstölt, húsos szalonnát. Fűszerezheted a csirkét még gyros fűszerkeverékkel vagy fokhagymával, majorannával, kakukkfűvel, esetleg zsályával, ha még több ízt szeretnél a végeredményben. Ha kiklopfolod töltés előtt a csirkemellett gyorsabban átsül. Disznó- vagy pulykahússal is megpróbálhatod.

  • Nehézségi szint 35% 35%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

csirkemell, vékonyan szeletelt füstölt sonka, sajtszeletek, só, zsír

Elkészítése

  1. A csirkemelleket keresztben ketté vágjuk. De nem vágjuk végig szét, mert vissza fogjuk hajtani.
  2. Rátesszük a vékony szeletekre vágott sonkát.
  3. Erre kerül a vékonyan szeletelt sajt.
  4. Visszazárjuk a csirkemellet és enyhén megsózzuk.
  5. A kontaktgrillt vékonyan bekenjük zsírral és amikor forró beletesszük a töltött csirkemelleket.
  6. Addig sütjük, amíg kívül barna csíkok lesznek rajta, belül pedig fehér lesz.

Pin It on Pinterest