Resztelt máj

Az egyik leggyorsabb vacsora, még akkor is, ha a hazaérkezésemkor veszem ki a mélyhűtőből a májat. Forróvízbe teszem a májat csomagostul. Mire végzek a zöldségpucolással és aprítással annyira felolvad, hogy szeletelhető legyen.

Tipp

Ha dupla adagból készíted, akkor lehet belőle reggelire májkrém. Kiveszed a felét a májnak és leturmixolod. Adsz hozzá olvasztott zsírt és, ha úgy ítéled meg fűszerzheted még fokhagymával, majorannával, sóval, borssal.

  • Nehézségi szint 75% 75%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

1 csomag csirkemáj, zsír, pirospaprika, majoranna, bors, só, egy darab zeller, három szál sárgarépa, két nagyobb fej hagyma, fél csomag fagyasztott kelbimbó, három gerezd fokhagyma.

Elkészítése

  1. A forró zsírra rádobjuk a felcsíkozott zellert, sárgarépát és a ketté vágott kelbimbókat.
  2. Átforgatjuk és ké-három percig összesütjük.
  3. Rádobjuk a felszeletelt csirkemájat és átforgatjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük majorannával.
  5. Rátesszük a fokhagymát. (Lehetőleg összenyomva, ha nincs nyomód fel is kockázhatod apró darabokra)
  6. Rászórjuk a pirospaprikát és fél percig kevergetjük vele.
  7. Ráöntünk fél dl vizet.
  8. Öt percig fedő alatt pároljuk.

Pin It on Pinterest