Rakott cukkini

A cukkíni dömpingszerűen érkezik a konyhánkra a család kertjéből nyaranta. Van olyan időszak, amikor komoly kreativitást igényel a feldolgozása, hogy már ne legyen unalmas. A rakott cukkíni viszont egyértelmű siker bármikor. Igaz, nekem a család kertje szolgáltatja ingyen az alapanyagot, de azért a piacon is nagyon olcsón be lehet beszerezni ebben az időszakban. Ráadásul gyors és az előző napi maradék pörkölt vagy brassói újrafelhasználására is kitűnő megoldás.

  • Nehézségi szint 50% 50%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

fél kg sertéscomb, 20 dkg vöröshagyma, 1 kg cukkíni, 1 db tojás, só, bors, zsír, kakukkfű, pirospaprika ízlés szerint.

Elkészítése

  1. A húsból pörköltet készítünk.
  2. Amikor kihűlt késes aprítóban apró darabkákra daráljuk.
  3. A cukkínit meghámozzuk, kimagozzuk és szeletekre vágjuk.
  4. Forró zsírban aranybarnára sütjük és megsózzuk.
  5. Tűzálló edényben először a sült cukkinit tesszük le, majd a húst és így rétegezzük.
  6. Legtetejére cukkini kerül.
  7. Kb. öt dekányi cukkinit lereszelünk és belekeverjük a tojást. Sózzuk, borsozzuk.
  8. Ezzel öntjük nyakon a cukkini rakást.
  9. 180 fokon 25-30 perc alatt összesütjük. Akkor jó, ha aranybarna a teteje.

Pin It on Pinterest