Paleo zsemlegombóc vadashoz

Ezt a zsemlegombócot, aminek persze csak annyi köze van az eredetihez, hogy a vadashoz tálaljuk ezen a címen. Az anyukám fejlesztette ki. Nagyon büszke vagyok rá, mert ő bizony nem nagy híve a paleokonyhának. Első időben nagy vitáink voltak, de mára elfogadta, hogy többen a családból így étkezünk. Bár ő maga nem alkalmazza az “ősemberi étrendet”, de ha ihlete támad zseniális fogásokat készít.

Tipp

Vigyázat a zab sok vizet felszív!

  • Nehézségi szint 60% 60%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

1 tojás, 2 dl víz, só ízlés szerint, zabliszt, amennyit felvesz, egy-két marék darált dió.

Elkészítése

  1. A tojáshoz hozzáöntjük a vizet.
  2. Beleszórjuk a darált diót. Összekeverjük.
  3. Sózzuk.
  4. Annyi zablisztet szórunk hozzá, hogy kanállal ki lehessen szaggatni. (Kicsivel keményebb, mint a nokedli tésztája, amely azért eléggé folyós.)
  5. Forró, sós vízben addig főzzük a kanállal beleszaggatott tésztát, amíg feljön a víz tetejére.

Pin It on Pinterest