Paleo vendégváró-falatkák

A karácsonyi látogatások alkalmával készültek el a Paleo vendégváró falatkák. Azért jött létre, mert meglátogattak minket régen látott barátaink, de kikötötték, hogy nem főzhetek. Hát, nem főztem, hanem sütöttem egy kis harapnivalót. Minden tiltakozás ellenére sikert arattam vele.

Tipp

Tehetsz rá házi ketchupot is. Tűzhetsz rá más zöldségeket is, például paprikát vagy hónapos retket.

  • Nehézségi szint 40%
  • Paleo szint 100%

Hozzávalók

0,5 kg darált pulykahús, 2-3 szem lila batáta, só, bors, vöröshagyma, fokhagyma, 1 tojás, cheddar sajt, ecetes uborka, fogpiszkáló.

Elkészítése

  1. Megfőzzük a lila édesbrugonyát.
  2. Egy nagyobb tálba tesszük a darálthúst, fűszereket, főtt batátát, az összeaprított vöröshagymát, fokhagymát, tojást.
  3. Összekeverjük alaposan.
  4. Kis gombócokat formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. 190 fokon 30-35 percig sütjük.
  6. A sajtból vékony szeleteket vágunk.
  7. A golyók tetejére tesszük.
  8. Ráteszünk egy szeletet ecetes uborkát.
  9. Végül az egészet átszúrjuk fogpiszkálóval.

Regisztráció az ingyenes letöltésekre és hírlevélre!

Ha regisztrálsz, folyamatosan értesülsz a legújabb letöltési lehetőségekről. Összeállítottam például egy olyan receptgyűjteményt, amelyben maradékokból készült receptek vannak. Így nem kell többé azon törnöd a fejed, hogy például a vasárnapi sülthús maradékkal mi legyen. Több, mint félszáz receptet ajándékozok neked, számos egyéb konyhai gyakorlati trükkel, tapasztalattal, fortéllyal együtt. Mindössze pár kattintás, és teljesen ingyenes. 

Köszönjük a feliratkozást! A megadott címre kapsz egy megerősítő e-mailt, melyben rá kell kattintanod a feliratkozást jóváhagyó linkre. Ezután e-mailben megkapod a könyv letöltési linkjét.

Pin It on Pinterest