Paleo vaníliás puding

Amióta rájöttem, hogy liszt helyett dióval, mandulával vagy zabliszttel tudok is piskótát készíteni kinyílt ismét a sütibirodalom előttem. Piskótatekercs, gyümölcsös piskóták, mindenféle ízű torták, pohárkrém alapok készültek már belőle. Íme a barackos piskóta receptje. De bármilyen gyümölccsel megszórhatjátok.

Tipp

A vajat akár el is hagyhatod. Gyümölccsel is tálalhatod, őszibarackkal nagyon finom.

 

  • Nehézségi szint 90% 90%
  • Paleo szint 95% 95%

Hozzávalók

2,5 dl növényi tej, 3 evőkanál agavé szirup (vagy más paleo édesítő), 1 púpozott evőkanál tápiókaliszt, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál vaj, 2 teáskanél vaníliaaroma.

Elkészítése

  1. A tápiókalisztet, agavé szirupot, pár csepp növényi tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi folyadékot is.
  2. Felmelegítjük.
  3. Amikor langyos beletesszük a vajat és a vaníliaaromát.
  4. Amikor elolvadt a vaj óvatosan, lassan csorgatva belekeverjük a tojássárgáját.
  5. Addig főzzük, amíg puding állagú lesz a folyadék.

Pin It on Pinterest