Töltött káposzta anyukám receptje szerint

Többször említettem már, hogy anyukám nem rajongója a paleo étrendnek. Egyszerűen csak más nézeteket vall, de mára nagyon toleránsan megfőzi nekünk a jobbnál-jobb fogásokat. Sőt, nagyon kreatív is, amikor ideje engedi. Ennek köszönhetjük a töltöttkáposztát szotyi tuninggal. Tulajdonképpen minden a hagyományos módon történik a készítésnél, csupán rizs helyett szotyi került a gombócokba.

Tipp

Főzés közben sohasem kavarjuk meg, csak megrázogatjuk az edényt.

  • Nehézségi szint 75% 75%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

0,5 kg darálthús, 0,5 kg savanyúkáposzta, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 10 dkg szotyi (de lehet több is), őröltbors, só, őrölt köménymag, 3 evőkanál zsír, pirospaprika, babérlevél, füstöltkolbász vagy füstölt oldalas (vagy mindkettő), víz, szemesbors.

Elkészítése

  1. Mossuk át a savanyú káposztát.
  2. A darálthúst összekeverjük a kockára vágott hagyma felével, tojással, sóval, borssal, pici köménymagga, szotyival és zúzott fokhagymával.
  3. Golyókat formálunk a masszából.
  4. Beborítjuk a golyókat a savanyúkáposztával. (Lehet levélbe is, ízlés kérdése.)
  5. Egy mély lábosba felhevítjük a zsírt.
  6. Rádobjuk a kockára vágott hagyma másik felét.
  7. Amikor üvegesre pároltuk rászórunk pirospaprikát.
  8. Rádobjuk az átmosott savanyú káposzta felét.
  9. Erre kerülnek a töltelékek és a felaprított füstölt húsok, kolbászdarabok.
  10. A tetejére a savanyúkáposzta másik fele kerül.
  11. Rádobunk 2-3 babérlevelet, pár szem szemesborsot.
  12. Ráöntünk úgy fél liter vizet.
  13. Addig főzzük, ameddig megpuhulnak a füstölt húsok és megfő a drálthúsos gombóc.

Pin It on Pinterest