Paleo szilvás pite

Szeretjük a szilvát. Ősszel fel is tankolok belőle, de csak a mélyhűtőbe teszem. Nem főzök belőle órákon keresztül és gyorsan sem lekvárt. Így kényelmesebb is felhasználni akár gombócba vagy süteménybe. Mivel 25 dkg mandulát igényel a pite, így akció idején érdemes feltankolni a magból. Sajnos az akciók ideje és a pite utáni vágy sosincs egyszerre. Ezt úgy szoktam áthidalni, hogy akció idején feltankolok mandulából és jól eldugom a szekrény mélyére. Ugyanis nálunk több “kétlábú mókus” él, akik mihelyet meglátják a mandulát rávetik magukat. Ezért rejtem el. Aztán igény esetén pite lesz belőle. Friss és fagyasztott szilvából is elkészíthető.

  • Nehézségi szint 90% 90%
  • Paleo szint 80% 80%

Hozzávalók

25 dkg darált mandula, 8 dkg kókuszolaj, 1,5 kg szilva nyírfacukor ízlés szerint, 2 dkg zselatin

A csokimázhoz: 5 dkg nyírfacukor, három evőkanál víz, 5 dkg kókuszolaj, 5 dkg kakaópor.

Elkészítése

  1. A kimagozott szilvát sűrűre főzzük egy lábasban.
  2. Hozzá adjuk a nyírfacukrot az ízlésünknek megfelelően.
  3. Összeturmixoljuk.
  4. A mandulát a kókuszzsírral és 3 evőkanál vízzel összekeverjük.
  5. Piteformába tesszük és belenyomkodjuk a masszát.
  6. 180 fokon 13-15 percig sütjük, amíg a széle kicsit pirulni nem kezd.
  7. Hagyjuk hűlni.
  8. A langyos a szilvapépbe keverjük a zselatint és beleöntjük a kisült pitetésztába.
  9. Hűtőbe tesszük.
  10. A csokimázhoz egy kisebb edényben összekeverjük a nyírfacukrot és a vizet.
  11. Felforraljuk és addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódnak.
  12. Hozzáadjuk a kókuszolajat és a kakaóport
  13. Habverővel fényes mázzá keverjük és rákenjük a süti tetejére.
  14. Hűtőben rádermesztjük a csoki.  

Pin It on Pinterest