Paleo svéd húsgolyó

Mindig is nagy rajongói voltunk a Férjek Ferrarijával az összeszerelhető svéd bútoroknak. Megtörtént, hogy csaknézelődni indultunk oda és ebédelni. A húsgolyó isteni, de valószínűleg fagyasztott. Ez némileg érződik is az ízén. Ráadásul valószínűleg nem is feltétlenül paleo. Így nem volt más hátra, mint körülnmézni a receptek között és kikísérletezni a paleo változatot. Többszöri tesztnek vetettem alá és minden alkalommal sikert arattam.

Tipp

Az alma helyett használhatsz édesburgonyát, vagy sütőtököt is. Mindegyikkel nagyon finom lesz. Ha valamilyen okból nagyon lágy lenne a massza tehetsz bele zabpelyhet, zablisztet vagy utifűmaghéjat. De, ha lágyan hagyod és úgy sütöd ki, akkor csak annyi lesz a különbség, hogy laposabb lesz, golyó forma helyett. Kisütheted a golyókat zsírban, de a legjobb akkor lesz, ha kókuszzsírban sütöd. Salátával tálald, de sült édesburgonyával még finomabb.

  • Nehézségi szint 50%
  • Paleo szint 100%

Hozzávalók

1/2 kg darált pulykahús, 1 alma, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg, 1/2 teáskanál fahéj, csipet só, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 evőkanál zsír, 4-5 evőkanál kókuszzsír.

Elkészítése

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprózzuk.
  2. Zsíron pirosra pároljuk a hagymákat.
  3. Lereszeljük az almát.
  4. A hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük.
  5. Diónyi golyókat formázunk belőle.
  6. Forró kókuszzsírban forgatva addig sütjük, amíg aranybarna lesz.

Pin It on Pinterest