Paleo spanyol omlett

Megfertőztem a férjemet! Mármint azzal a szokásommal, hogy ha látok egy ínycsiklandó receptet azt azonnal megpróbálom paleósítani. Legutóbb a Facebookon látott egy spanyol omlett recept videót és azonnal ki akarta próbálni édesburgonyával. Ez nem is volt nehéz feladat, mert éppen batáta betakarításban vagyunk a családdal. Így alapanyag híján nem vagyunk. A paleo spanyol omlett inkább ráérős, hétvégi reggeli vagy hétköznapi vacsora, mert kicsivel több idő elkészíteni, mint egy rántottát.

Tipp

Házi ketchuppal vagy paradicsommal tálald.

  • Nehézségi szint 40% 40%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

0,5 kg édesburgonya, 15 dkg keménysajt, 20 dkg füstöltsonka, 4 tojás, só, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír.

Elkészítése

  1. A kis kockákra vágott édesburgonyát rádobjuk a zsírra.
  2. Amikor majdnem puha, akkor rádobjuk a felszeletelt vöröshagymát.
  3. Amikor a hagyma is megpuhult villával összetörjük a krumplival együtt.
  4. A tojásokat egy nagyobb tálban felverjük és sózzuk.
  5. Beledobjuk az összetört hagymás édesburgonyát.
  6. Jól összekeverjük és két részre osztjuk.
  7. A serpenyő aljára simítjuk a massza egyik felét.
  8. Rátesszük a sonkát és a sajtot.
  9. Minderre ráborítjuk a massza másik felét és elegyengetjük.
  10. Addig sütjük az egészet, amíg megpirul az alja. Ekkor a serpenyő tetejére helyezünk egy tányért és ráborítjuk a krumplis tojást.
  11. Visszacsúsztatjuk a sületlen felét a serpenyőbe és azt is ropogósra sütjük.

Pin It on Pinterest