Sóskafőzelék egészségesebben

Nyaranta szatyorszám érkezik hozzánk a sóska a családtagok különböző kertjeiből. A fagyasztáson kívül, remek főzeléket tudok mára készíteni belőle paleo módra. Tükörtojással, főtt tojással az igazi.

  • Nehézségi szint 55% 55%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

egy szatyornyi sóskalevél, két evőkanál zabliszt, 5 – 5 dkg kókuszzsír, nyírfacukor és házi készítésű kókuszos zabtejj ízlés szerint.

Elkészítése

  1. A megmosott sóskaleveleket a megolvasztott kókuszzsírra tesszük és addig melegítjük közepes lángon, amíg összeesnek a levelek.
  2. Egy másik serpenyőben a kókuszzsír másik felét megolvasztunk és belekeverjük a zablisztet.
  3. Amint masszává összeáll egy kis tejjel felhígítjuk és azonnal a sóskafőzelékbe öntjük.
  4. Hozzá öntünk ízlés szerint annyi tejet, amennyire sűrűre szeretnénk a főzeléket.
  5. Édesítjük nyírfacukorral.

Pin It on Pinterest