Paleo sajtos tallér

Valójában a sajt benne talán a legkevesebb, de nem lehet mégsem kihagyni, mert annyira kell az íze bele. Az igazság az, hogy mindenevő koromban a sós, sajtos sütemények, ropogtatni valók gyengítettek el. Egy jó sajtos stangliért bármire képes voltam. A krumplis-sajtos pogácsáról már nem is beszélve. Ilyen volt a sajtos tallér is. Vicces, de az anyukám gyerekkoromban bérbe sütötte egy kisvállalkozásban. Amikor csak tehettem ott voltam vele és lestem, hogy mikor készít “eladhatatlant”. Az ugyanis az enyém lett. Ma is emlékszem az összetevőire és arra, ahogyan készítették. Nem volt E szám bennük, az biztos. A paleo sajtos tallér egy kicsit más, de sós, ízletes és ropogós. Ha kaptatok vidéki ismerőstöl vagy épp nektek van diófátok, akkor nem is drága mulatság. Én kaptam. Mivel akcióban jó áron jutottam parmezán sajthoz, így azt használtam. Az aromája remekül illik a többi hozzávalóhoz.

  • Nehézségi szint 45% 45%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

15 dkg dió, 10 dkg szezámmag, 1 tojás, 1 kiskanál só, reszelt parmezán

Elkészítése

  1. A diót ledaráljuk.
  2. A szezámmagot összekeverjük a dióval, tojással, sóval.
  3. Belereszelünk három-négy nagy evőkanálnyi parmezánt.
  4. Zsírpapír között kinyújtjuk kb.: 2-3 mm vastagra.
  5. Tetszőleges formára szaggatjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  7. 180 fokon 14-16 perc alatt megsütjük.

Pin It on Pinterest