Paleo rakott kel

Nagyjából ugyanaz a receptje, mint a hagyományosnak, ám ebből hiányzik a rizs. A tetejére tojással elkevert reszelt sajt kerül. Ezt is kihagyhatod, ha a sajt gondot okoz. Akkor azt javaslom, késes aprítóban darálj össze egy kis kelkáposztalevelet, ezt keverd össze tojással és vízzel vagy házi kókusztejjel és öntsd a tetejére. Cukkinivel, csillagtökkel is működik ugyanez. A megadott mennyiségek két főre értendők.

  • Nehézségi szint 50% 50%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

0,5 kg darálthús (olyan, amit szeretsz vagy akciós), egy nagyobb fej kelkáposzta, három nagy fej hagyma, zsír, só, pirospaprika, bors, tárkony, lestyán.

Elkészítése

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük.
  2. A leveleket forró vízben puhára főzzük. (kb.: 10 perc)
  3. Az összekockázott hagymát zsíron megpirítjuk.
  4. Amikor kezd üveges lenni, beledobjuk a darálthúst.
  5. A húst fehéredésig sütjük a hagymával.
  6. Rászórjuk a pirospaprikát és a többi fűszert.
  7. Egy-két percig kevergetjük.
  8. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppencsak ellepje a húst.
  9. Kb. 10 percig forraljuk.
  10. Egy tűzálló tálat kizsírozunk és befedjük a kellevelekkel.
  11. Rátesszük a darálthúst. Így rétegezzük. A legutolsó réteg kellevél legyen.
  12. Tetejére öntjók a tojással elkevert sajtot vagy kellevelet.
  13. Forró sütőben addig sütjük, amíg megbarnul a teteje.

Pin It on Pinterest