Paleo pizza

Az egyik kedvencünk, amely nem csak olcsó, de finom és nagyon gyorsan elkészül. Ráadásul remekül szolgál egyfajta szendvicsként másnap az egyetemen vagy munkahelyen. Gyakran készítem ezt a paleo pizzát, amikor a sáska étvágyú egyetemista meglátogat minket. (Az egyetemistának van ám saját sáskája. Tényleg, dobozban. Szépek, de szerencsére csak fotón mutogatja nekünk. Mi meg megadóan dicsérjük. Állatorvos lesz a szentem.) A pizzát pedig szendvicsnek csomagolom másnap neki, mert hidegen is remek.

Tipp

Tethettek a tetejére paradicsomkarikát, kolbász-szeleteket, olívabogyót, sonkaszeleteket vagy bármit, amit szerettek.

  • Nehézségi szint 40% 40%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

30 dkg zabpehelyliszt, 3 kanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 2 dl sűrített paradicsom, bazsalikom, oregánó, fokhagymapor, 1 evőkanál nyírfacukor, bors, víz, reszelt sajt.

Elkészítése

  1. A sűrített paradicsomot fűszerezzük. (Só, bors, oregánó, bazsalikom, fokhagymapor.)
  2. A lisztet megsózzuk és annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. (kb.: 2-3 dl víz.)
  3. Kinyújtjuk a tésztát a lehető legvékonyabbra.
  4. Megkenjük a tetejét a fűszeres paradicsomszósszal.
  5. Rászórjuk a sajtot.
  6. Forró sütőben (200 fok felett) 10-13 perc alatt elkészül.

Pin It on Pinterest