Paleo piskóta almával és csokival

Ez a sütemény is azok közé tartozik, amelyeket vendégeknek kreáltam. Pontosabban mi voltunk a vacsoravendégek, akik vittek magukkal egy kis desszertet. Imádok piskótát sütni, mert olyan sok módon variálható és sosem unalmas. Gyorsan elkészül és tényleg nem a legdrágább sütemény. Ezúttal volt otthon egy kis idei alma, amely kezdett ráncosodni. Mivel olvastam valahol, hogy bele is lehet keverni a tésztába, hát így tettem. A végeredménnyel ismét nagy sikert arattam.

  • Nehézségi szint 60% 60%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

3-4 szem alma (mindegy milyen típpusú), 6 tojás, 6 evőkanál nyírfacukor (vagy bármilyen édesítő), 6 evőkanál zabliszt, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 teáskanál vaníliaaroma, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 tábla étcsokoládé, 5 dkg kókuszzsír vagy vaj

Elkészítése

  1. A megtisztított almát lereszeljük.
  2. Rászórunk egy evőkanálnyi nyírfacukrot, a fahéjat és hozzáöntjük a vaníliaaromát. Összekeverjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk.
  4. A fehérjéből habot verünk.
  5. Amikor már kemény a hab, kanalanként hozzáadjuk a nyírfacukrot. Továbbra is a habverővel keverjük.
  6. Hozzáadjuk a kakaóport.
  7. Ezután fakanállal hozzákeverjük a zablisztet, majd a reszelt és kicsavart almát.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a masszát.
  9. 180 fokon 15 percig sütjük, majd 160 fokon további 5-10 percig. 10. Tűpróbával nézzük meg, hogy megsült-e. Ha marad a tűn tészta, akkor még nem kész.
  10. A vajat és az étcsokoládét összemelegítjük.
  11. A sütemény tetejére borítjuk.
  12. Hagyjuk kihűlni, megszilárdulni.

Pin It on Pinterest