Paleo párolt lilakáposzta

A Centrál Kávéházban ettem életemben először párolt lilakáposztát. Addig csak kerülgettem, mert a furcsa színével igazán ijesztő látvány volt. Nem bántam meg, hogy a libacombhoz ezt a köretet választottam, mert a kedvencem lett. Sültekhez szoktam kínálni, például a fokhagymás sült pulykacombhoz. Ahhoz, hogy paleo legyen csak a cukrot kellett eritrire, nyírfacukorra vagy mézre cserélni.

Tipp

Ha fagyasztott gyümölccsel szórjátok meg, akkor előtte olvasszátok ki és egy nagy tésztaszűrőbe téve alaposan csöpögtessétek le. Ha ezt nem teszitek, a piskóta az átlagosnál is laposabb lesz.

  • Nehézségi szint 75%
  • Paleo szint 90%

Hozzávalók

lilakáposzta, zsír, alma, méz vagy eritrit, nyírfacukor, csipetnyi fahéj, aszaltszilva, ecet.

Elkészítése

  1. A káposztát vékonyan felszeleteljük.
  2. Besózzuk és állni hagyjuk.
  3. Lábasban felolvasztjuk a zsírt.
  4. Rádobjuk a kicsavart lilakáposztát.
  5. Átforgatjuk.
  6. Amikor kissé megpuhul öntsünk rá 1-2 evőkanál ecetet.
  7. Fűszerezzük ízlés szerint.
  8. Amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a felkockázott almát és az előre beáztatott aszalt szilvát.

Pin It on Pinterest