Paleo lasagne

Az olasz ételek java része a süllyesztőben végzi a paleo étrendben a tészta miatt. Ám, nem mindegyik, mert van, amelyiket el lehet készíteni paleo módon is. Pizzát már többféleképpen is tudunk készíteni a paleóban, na, de lasagne-t? Már azt is! Azért örültem meg ennek a receptnek, mert ilyenkor nyár derekán eláraszt bennünket a cukkini a családi kertből. Számos receptet kipróbáltam már vele, de jelenleg ez a kedvencem.

Tipp

Tehetsz a raguba akár gombát is, még finomabb lesz tőle.

  • Nehézségi szint 40% 40%
  • Paleo szint 95% 95%

Hozzávalók

2-3 közepes cukkíni, 1 kg darált pulykahús, 1 vöröshagyma, 7 dl paradicsomlé, három kanál zsír, 3 közepes szál sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, oregánó, bazsalikom, só, bors.

Elkészítése

  1. A cukkínit meghámozzuk, majd zöldséghámozóval leszeleteljük. (A magházát a magokkal meghagyjuk.)
  2. Megsózzuk a cukkíniszeleteket és állni hagyjuk úgy fél órát. Majd lemossuk róla a sót.
  3. Késes aprítóban összevagdaljuk a vöröshagymát és a sárgarépát.
  4. Zsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát és sárgarépát.
  5. Amikor már megpárolódtak, hozzáadjuk a darált húst.
  6. Addig sütjük együtt, amíg kifehéredik a hús.
  7. Sózzuk, borsozzuk és rányomjuk a fokhagymát is.
  8. Ráöntjük a paradicsomlevet.
  9. Beletesszük az oregánót, bazsalikomot.
  10. Összeforraljuk az egészet.
  11. Tűzálló tálba első rétegnek leterítjük a lemosott cukkiniszeletek harmadát.
  12. Ráhalmozzuk a darálthúsos ragu felét.
  13. Rászórjuk a reszelt parmezánt.
  14. Újabb cukkiniréteg kerül rá, majd újabb húsos ragu.
  15. Legvégül befedjük a cukkini maradékával.
  16. Megszórjuk a maradék reszelt parmezánnal.
  17. 190 fokon 30-35 percig sütjük.

Pin It on Pinterest