Paleo krumpli krokett

Akkor kísérleteztem ki ezt a receptet, amikor egy kocsideréknyi sült édesburgonya kocka érkezett hozzánk FF anyukájától. Már nagyon untuk, hogy tojást üssünk rá, így más megoldást kellett találni a hasznosítására. A végeredmény remek lett. Jó, mert vega, jó, mert paleo és önmagában is megállja főételként a helyét. De köretnek is használható.

Tipp

Megtöltheted zöldségek helyett keménysajttal is. Így inkább köretnek lesz jó. Házi majonézzel kitűnő étel. A krokett csak sült édesburgonyából jó, a főtt nem alkalmas erre, mert sokkal lágyabb lesz és ahhoz már valamilyen lisztet kell keverni. Elkészítheted egy nappal a kisütés előtt is, úgy is remek lesz. Tehetsz a krumpliba is reszelt keménysajtot, nagyon finom lesz tőle. A párolandó zöldségeket késes aprítóban is összevéghatod, így gyorsabb.

  • Nehézségi szint 80% 80%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

sült édesburgonyakockák (2 közepes gumóból), 4 kávéskanál só, 1 kisebb sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, negyed fej zeller, 2-3 rózsa brokkoli, 3 kelbimbó, fél kaliforniai paprika, kókuszzsír, 3 teáskanál gyros fűszerkeverék.

Elkészítése

  1. A sült édesburgonyakockákat kézzel vagy villával összetörjük alaposan.
  2. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval és összegyúrjuk.
  3. Egy kis kókuszzsíron megpároljuk az apróra vágott zöldségeket.
  4. Fűszerezzük sóval és a gyros fűszerkeverékkel.
  5. A tenyerünkbe teszünk egy maréknyi édesburgonyát.
  6. Kilapítjuk és a közepébe teszünk egy púpozott teáskanálnyi párolt zöldséghalmot.
  7. Összehajtogatjuk úgy, hogy a zöldségek köré édesburgonya kerüljön. Lehet kockaformátumra vagy lapos korongokra is formázni.
  8. Kevés kókuszzsíron pirosra sütjük minden oldalát a krokettnek.

Pin It on Pinterest