Paleo kelkáposzta főzelék

Bár nem vagyok egy őrült főzelékrajongó, mégis néha jól esik, ha az asztalra kerül. Régen csupán a hóvégi sokadika kényszerített rá egy-egy főzelék elkészítésére, de manapság igenis szeretem, például a kelkáposzta főzeléket. A nagy kedvencemről, a borsófőzelékről le kellett ugyan mondanom, de a repertoárban van azért számos paleo főzelék. Ezek egyike a paleo kelképoszta főzelék. Nem sokban különbözik az eredetitől, gyorsan elkészül és egyáltalán nem kerül sokba.

Tipp

Ha fagyasztott gyümölccsel szórjátok meg, akkor előtte olvasszátok ki és egy nagy tésztaszűrőbe téve alaposan csöpögtessétek le. Ha ezt nem teszitek, a piskóta az átlagosnál is laposabb lesz.

  • Nehézségi szint 75% 75%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

1 közepes fej kelkáposzta, 1 nagyobb édesburgonya, víz, só, 1 kávéskanál őrölt kömény, 4 evőkanál zsír, 4 csapott evőkanál zabpehelyliszt, 2 teáskanál pirospaprika, 3 gerezd fokhagyma.

Elkészítése

1. A kelkáposztát csíkokra vágva feltesszük egy lábasban főni. Annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje.

2. Megsózzuk és beleszórjuk az őrölt köményt.

3. Amikor már majdnem teljesen puha a kelkáposzta, beletesszük a felkockáott édesburgonyát.

4. Amikor megfőtt az édesburgonya is, a zsírból és zabpehelylisztből rántást készítünk.

5. Rászórjuk a pirospaprikát, de vigyázva, hogy meg ne égjen.

6. Beletesszük a zúzott fohagymát.

7. Belekeverjük a rántást a kelkáposztába.

8. Alaposan összekeverjük és egyet még forralunk rajta.

 

Pin It on Pinterest