Paleo joghurt

Nem voltam nagy joghurt rajongó mindenevő koromban sem. Egy-egy gyümölcsös lecsúszott és néha salátaöntetként egy-egy natúrjoghurt került az asztalomra. Miután paleózni kezdtem több salátát is készítettem. Egy idő után nagyon untam az olajos önteteket és vágytam némi joghurtosra is. Ekkor leltem rá a paleo joghurt készítésének módjára. Nem ördöngösség és nagyon finom. Kell hozzá egy joghurkészítő, amely egyenletesen melegen tartja a tejszínt 12 órán át. Ha ilyened nincs, akkor kiteheted a tűző napra vagy fűtőtesten is lehet tartani. Van olyan, aki az aszalógépében készíti vagy egyszerűen csak bedunsztolja egy hűtőtáskába.

Tipp

Paleo lekvárral isteni desszert. Fűszerezve pedig remek salátaöntet. De magában is fogyaszthatod. Probiotikumot a gyógyszertárban kapsz vény nélkül. Nagyjából bármelyik megfelel, de a legnépszerűbbek a legjobbak.

  • Nehézségi szint 50% 50%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

4 dl kókusztejszín, 3-4 kapszula probiotikus, 1 mokkáskanál méz.

Elkészítése

  1. Felmelegítjük a tejszínt. Nem kell felforralni, de, ha beleteszed az újjad, akkor “csípjen meg” a meleg.
  2. Langyosra hűtjük. Majdnem szobahőmérsékletűnek kell lennie.
  3. Belekeverjük a mézet.
  4. Beleszórjuk a probiotikumot.
  5. Jól elkeverjük.
  6. Legalább 12 óráig 40 fokon tartjuk.

Pin It on Pinterest