Paleo hamburger

Egyetlen hamburger sem paleo, elsősorban a zsemléje miatt. Aztán a ráborított szószok is hagynak kívánni valót maguk mögött. De azért titkon vágyunk egy kis utcai vagy akár gyorséttermi hamburgerre. Ennek ízét a paleóban is vissza lehet hozni, igaz a zsemle – leegyszerűsítve – kimarad. Íme a családom által letesztelt és finomnak ítélt paleo hamburger.

Tipp

A zöldségeket akárki is hagyhatod belőle, de a vöröshagymát soha. Fokhagymából használhatsz frisset is, akkor intenzívebb lesz az íze. Tehetsz bele más zöldségeket is, akár paprikát vagy cukkinit is. Az összeállításnál rétegezhetsz a húspogácsára keménysajtot is.

  • Nehézségi szint 30% 30%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

0,5 kg darált pulykahús, 1 csokor petrezselyemzöld, kakukkfű, 2 fejvöröshagyma, kis darab zeller, 1 szál sárgarépa, 1 evőkanál pirospaprika, 2 teáskanál só, bors, 1 evőkanál fokhagyma granulátum, 1 teáskanál majoránna, 1 evőkanál zsír, paradicsom, uborka, jégsaláta, zöldhagyma.

Elkészítése

  1. A darált húst összekeverjük a felkockázott vöröshagymával, a lereszelt sárgarépával, és a szintén lereszelt zellerrel.
  2. Belekeverjük a masszába a pirospaprikát, sót, borsot, fokhagymagranulátumot, majorannát, aprított petrezselymet és kakukkfüvet.
  3. Az előmelegített kontaktgrillt zsírral megkenjük mindkét oldalán és ráhelyezzük a kilapított húspogácsákat.
  4. Addig sütjük, amíg jó barna kérget kap a húspogácsa.
  5. Egy nagy levél jégsalátára felkarikázott uborkát, paradicsomot teszünk.
  6. Ráfektetjük a húspogácsát.
  7. Rászórjuk a felaprított zöldhagymát.
  8. Igény szerint meglocsoljuk házi ketchuppal és szintén házi majonézzel.

Pin It on Pinterest