Paleo gombapörkölt

A gomba bármikor jó választás. Gyorsan elkészíthető, laktató, finom és egyik évszakban sem drága. Szerencsés vagyok, mert a család minden tagja szereti. Legutóbb gombapörkölttel leptem meg őket. Köretnek zablisztből készült nokedlit vagy akár karfiolrizst is tálalhatunk.

Tipp

A pörköltbe tehetsz egy kis kókuszkrémet és máris gombapaprikássá változtattad az ételt. Vagy készíthetsz totuból paleo tejfölt és azzal is bekeverheted. Ha erdei gombából készíted kicsit húzósabb lesz az ára, de páratlanul finom. Én általában csiperkét használok a pörkölthöz.

  • 45 100% 100%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

1 doboz gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír, só, kakukkfű, petrezselyemzöld.

Elkészítése

  1. A zsírt megolvasztjuk egy nagy edényben.
  2. Rádobjuk a felkockázott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk.
  3. Rádobjuk a felszeletet gombát.
  4. Alaposan összeforgatjuk.
  5. Megszórjuk pirospaprikával és sóval.
  6. Rátesszük a majorannát és kakukkfüvet.
  7. Amikor levet ereszt rádobjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
  8. Úgy 15 percnyi főzés után elkészül a gombapörkölt.

Pin It on Pinterest