Paleo gesztenyés golyó

A karácsonyi ünnepekre fejlesztettem ki ezt az édességet. Az történt ugyanis, hogy a Férjek Ferrarija (aki az enyém) gesztenyés édességet kívánt. Aztán azt is kitalálta, hogy miket tegyek bele. Egyszóval az ő ötlete alapján indultam él és csiszolgattam – mondhatom szerénytelenül -, hogy tökéletesre a receptet. A család minden tagján és a barátok mindegyikén leteszteltem. Egy panasz sem érkezett.

Tipp

Ha bevállalós vagy, akkor az aszalt gyümölcsöket alkoholos italokban is áztathatod. Például valamilyen likőrben, borban vagy konyakban. A mézet helyettesítheted ás, általad használt édesítővel. Tehetsz bele vaníliaaroma helyett akár rumaromát is. Vagy mindkettőt.

  • Nehézségi szint 20% 20%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

2 csomag mindenmentes gesztenyemassza, 3 marék mazsola, 2 marék magozott aszalt datolya, 3 dl tea, 1 teáskanál vaníliaaroma, 3 evőkanál méz, 1 tábla étcsokoládé, 2 kanál kókuszzsír, 1 kávéskanál fahéj, fél kávéskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítése

  1. Az aszalt gyümölcsöket áztassuk pár órát a teában.
  2. A lecsöpögtetett, ázott aszaltgyümölcsöket vágjuk apró darabokra.
  3. Dobjuk bele a gesztenyemasszába.
  4. Adjuk hozzá a mézet, vaníliaaromát és a fűszereket
  5. Keverjük el alaposan.
  6. Formázzunk belőle golyót vagy szíveket vagy akár kockákat is lehet.
  7. Vízgőz felet olvasszuk fel az étcsokoládét a kókuszzsírral.
  8. A megolvadt csokit csorgassuk a kókuszgolyók tetejére.
  9. Pár percre hűtőbe tesszük, amíg a csoki megszilárdul.

Pin It on Pinterest