Paleo cukkinilekvár

Mivel manapság a cukkini éppen ontja a termését folyton új recepteket keresek hozzá. A férjem anyukája küldte a leírást. Érdekes volt, de azért mégsem volt az igazi így leírás alapján. Kicsit finomítottam rajta és bizony igen remek lekvárt sikerült alkotni. Kétfélét készítettem és remek lesz majd süteményekbe. Az egyik citromos-narancsos, a másik nektarinos. De azt hiszem bármilyen idénygyümölccsel is finom lesz, például szilvával.

  • Nehézségi szint 50% 50%
  • Paleo szint 70% 70%

Hozzávalók

75 dkg cukkini (ez már a hámozott, tisztított súly), 4 narancs és 1 citrom vagy 5-6 szem nagyobb nektarin, 20 dkg eritrit vagy nyírfacukor, 3-4 evőkanál citromlé, 1 teáskanál őrölt gyömbér.

Elkészítése

  1. A cukkinit meghámozzuk és késes aprítóban összevágjuk apróra.
  2. A gyümölcsöket is megtisztítjuk és felszeleteljük. (A citrom és a narancs héját és a fehér részeit alaposan leszedjük.)
  3. Serpenyőben a citromlével, gyömbérrel összeforraljuk és megpároljuk. Akkor jó, amikor már levet eresz.
  4. Turmixgépben simára turmixoljuk.
  5. Újra felforraljuk.
  6. Alaposan kimosott üvegekbe töltjük és lefedjük.
  7. Fejre állítjuk pár percre.

Pin It on Pinterest