Brassói aprópecsenye sült batátával és zellerrel

Belebotlottam egy visszautasíthatatlan sertéscomb ajánlatba. Így gyorsan megvettem és kanyarítottam belőle egy brassóit. Igen ám, de édesburgonya csak korlátozott mennyiségben volt a hűtőben. Így gondoltam egyet és zellerrel egészítettem ki. Először ellenállásba ütköztem a férjemnél az ötletemmel, de végül meggyőztem és az eredmény is meggyőzte.

Tipp

A sütéshez használhattok kókuszzsírt is, azzal könnyebb lesz az étel.

  • Nehézségi szint 75% 75%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

0,5 kg sertéscomb, 5 dkg fokhagyma, 20 dkg édesburgonya, 20 dkg zeller, majoranna, só, bors, pirospaprika, kaukkfű, zsír.

Elkészítése

  1. A húsokat kockára vágva rádobom a forró zsírra és fehéredésig pirítom.
  2. Hozzá adom a fokhagyma felét kinyomva és a fűszereket.
  3. Pár csepp vizet is adok hozzá, ha szükséges. Készre párolom.
  4. A zellert és az édesburgonyát hasábokra vágom.
  5. Megsütöm forró zsírban.

Pin It on Pinterest