Paleo bakonyi csirkemell

A mélyhűtőben rejtegettem egy egész nagy adagnyi gombapörköltet egy túlméretezett főzésem után. Majd elérkezett az a nem ritka pillanat, amikor fáradtan hazaestem. Már útközben elhatároztam, hogy én bizony be nem térek a boltba, kizárólag otthoni alapanyagokból fogok főzni. Megtekintvén a mélyhűtő és a kamraszekrény kínálatát az alábbi recept fogalmazódott, illetve készült el.

Tipp

Ha nem lenne otthon maradék gombapörkölt, akkor íme miként készítsd el, katt ide.

Ha több az alapanyagod, akkor rétegezheted is a csirkemellett és a gombapörköltet addig, amíg el nem fogy.

 

  • Nehézségi szint 75%
  • Paleo szint 100%

Hozzávalók

4 fél csirkemell, 5 teáskanál libazsír, só, bors ízlés szeint, fokhagymagranulátum, gombapörkölt, 5 dkg reszelt parmezán, 2 tojás.

Elkészítése

  1. A csirkemelleket kettévágjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy csipetnyi fokhagymaporral.
  3. Forró libazsírban mindkét oldalát világosbarnára sütjük.
  4. A sült csirkemellett tűzálló tálba fektetjük.
  5. Leöntjük a gombapörkölttel.
  6. Felverjük a két tojást és beleszórjuk a reszelt parmezánt.
  7. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt elkészül.

Pin It on Pinterest