Paleo bableves

Mindenevőként imádtam a jóféle bablevest. Sokáig nélkülöznöm kellett az ízét, de aztán rájöttem, hogy hasonlóan finom levest azért bab nélkül is készíthetek. Csupán egy igazán finom füstölt csülök kell hozzá, meg némi zöldség.

Tipp

Ha nincs otthon zöldség és zellerzölded, akkor ki is hagyhatod. Ha nagyon fokhagymásan szereted a levest, akkor a berántás után is nyomhatsz bele még nyers fokhagymát. A főtt csülköt levesbetétnek is használhatod, de külön majomnézes tormával is elfogyaszthatod. De sonkás muffinba is beleteheted.

  • Nehézségi szint 85% 85%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

1 füstölt csülök, 5-6 közepes szál sárgarépa, 3-4 szál fehérrépa, 1 hagyma, 1 paprika, fél gumó zeller, őrölt pirospaprika, só, 5-6 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál zabliszt, 3-4 evőkanál zsír, zöldségzöldje, zellerzöldje.

Elkészítése

  1. A megmosott füstölt csülköt hidegvízben feltesszük főni.
  2. Amikor már puha a csülök, akkor beletesszük a levesbe a megtisztított felkarikázott zöldségeket, zöldségzöldeket, az egész hagymát és az egész paprikát.
  3. Amikor a zöldségek is megpuhultak, akkor egy kis lábasban megolvasztjuk a zsírt.
  4. Beleöntjük a zablisztet és rántást készítünk.
  5. Belenyomjuk a fokhagymát.
  6. Rátesszük a pirospaprikát.
  7. A rántást kanalanként belekeverjük a levesbe.
  8. Átforraljuk.

Pin It on Pinterest