Őszi sültcsirke

Ez valóban egy őszi étel az idény hozzávalók miatt. Akkor olcsó is a szőlő és az alma is. Borból nem kell valami híres pincészet remeke, elég egy olcsóbb is. Nálunk egy üvegnyi bor több hasonló ételre elég, sokszor hónapokig tároljuk a hűtőben.

  • Nehézségi szint 90% 90%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

egy egész csirke, egy fürt szőlő, 2 alma, 2 dl fehérbor, só.

Elkészítése

  1. A besózott csirke hasüregébe betesszük a szétvágott alma felét és néhány szőlőszemet.
  2. Tepsibe tesszük.
  3. A többi cikkekre vágott almát és leszemezett szőlőt mellészórjuk.
  4. Ráöntjük a bort, majd lefedjük.
  5. 160 fokos sütőben közel két órán keresztül sül készre. Időnként érdemes a saját levével meglocsolgatni.

Pin It on Pinterest