Nyári paleo saláta

Biztos ismered az érzést, amikor semmi kedved bevásárolni, de még csak átgondolni sem, hogy mi van a hűtőben és milyen vacsorát teszel az asztalra. Csak fáradtan haza esel, kinyitod a hűtőt és konstatálod a tartalmát. Ekkor rájössz, hogy van néhány maradék alapanyag benne, amelyek önmagukban kevesek bármilyen jól bevált ételhez. Na ekkor jön a képbe a nyári paleo saláta. Egy elcsigázott, forró, júniusi estén készült először, amikor kedvenc állatorvostanoncom is nálunk vendégeskedett. Mivel utolsó vizsgáira készült, így az átlagosnál is éhesebb volt én pedig nagyon fáradt. Hazaérvén mindent összedobáltam egy salátástálba, amit találtam a hűtőben és igazán finom, laktató vacsora lett belőle, meglehetősen gyorsan. Jah, és hozzászabdaltam az ablakban növő fűszernövényekből is néhányat.

Tipp

Nyugodtan eltérhetsz a recepttől és elkészítheted a saját “kinyitom a hűtőt” salátádat. Csak annyi a lényeg, hogy zöldség és némi húsféle legyen benne. Öntetnek sima olíva olaj is megteszi. De, ha teszel bele szalonnát és kolbászt, akkor azok kisült zsírja is remek öntet lesz.

  • Nehézségi szint 20% 20%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

jégsaláta, újhagyma, sárgarépa, paradicsom, paprika, zeller, bazsalikom, metélőpetrezselyem, metélőhagyma, sült édesburgonyadarabok, füstölt kolbász, császár szalonna, füstölt szalonna, héj nélküli tökmag, szezámmag, paleo kefír, fokhagymagranulátum, só.

Elkészítése

  1. Forró serpenyőben megpirítjuk a tökmagot és félretesszük hűlni.
  2. A serpenyőben megpirítjuk a szalonnákat, kolbászt és a sült édesburgonyát. Félretesszük hűlni.
  3. A zöldségeket feldaraboljuk és egy nagy tálba tesszük.
  4. Ráborítjuk a kihűlt kolbászt, császárszalonnát, sonkát.
  5. A paleo kefírt összekeverjük sóval és fokhagymagranulátummal.
  6. Ráborítjuk a salátára.
  7. Végül megszórjuk a tökmaggal.
  8. Tálalásnál megszórjuk a tányéron lévő salátát szezámmaggal.

Pin It on Pinterest