Narancslekvár

Mindenevő koromban készítettem először, akkor még rendes cukorral. Karácsonyi ajándéknak szántam és nagy sikert arattam vele. Magam is szívesen lakmároztam belőle vajas pirítóssal. Most is remek gasztoajándék lehet nyírfacukorral, de sütikbe is kiváló. Téli lekvár, vagyis télen érdemes készíteni, mert akkor olcsóbb a narancs. Például vödrös narancsos akció kiváló alkalom erre.

  • Nehézségi szint 50% 50%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

narancs, nyírfacukor.

Elkészítése

  1. A narancsok héjának sárga részét lereszeljük. (Vigyázat! A fehérrész nem szabad, hogy belekerüljön, mert keserű lesz.)
  2. Kifilézzük a narancs húsát. Minden hártyát le kell róla szedni.
  3. Egy lábasban addig forraljuk a gyümölcshúst, amíg besűrűsödik.
  4. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot, mézet vagy bármilyen édesítőt.
  5. Kimosott befőttesüvegekbe kanalazzuk és kidunsztoljuk

Pin It on Pinterest