Májgombóc

Az elmúlt hónapokban többször meglepett az anyukám májgombóc levessel. Gyerekként is imádtam, de aztán áttérve a paleóra ennek is ki kellett találni a megfelelő változatát. Az anyukám nem tétlenkedett és megoldotta. Annyi a különbség a zabliszten kívül, hogy külön kell kifőzni, nem a levesben. Ugyanis eléggé “szétesős” az alapanyag, így nagyon öszesűrítené a levest. Elég tálalásnál a tányérba tenni és rámerni a forró húslevest.

Tipp

Ízesítheted fokhagymával, majorannával is.

  • Nehézségi szint 65% 65%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

fél kg csirkemáj, só, bors, egy csokor petrezselyemzöldje, 4-5 evőkanál zabliszt.

Elkészítése

  1. A csirkemájat egy nagyobb vágódeszkán elkaparjuk. (Konkrétan pépesre zúzzuk.)
  2. A pépet sózzuk, borsozzuk.
  3. Belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldjét.
  4. Hozzákeverjük a zablisztet.
  5. Forró, sós vízben kifőzzük.

Pin It on Pinterest