Lecsó, ahogy én készítem

Ahogy minden háztartásban másképp készítik a gulyást vagy a pörköltet, úgy a lecsónak is meg van a családi hagyománya. Mi a férjemmel császárszalonnával vagy füstöltsonkával és jó sok tojással szeretjük. Nyáron végén elárasztanak minket a szülők paprikával és paradicsommal a kiskertjeikből, így nekünk csak a többit kellett megvásárolni. De meglátjátok, hogy szezonban a nulláról indulva sem lesz egy ökör ára.

  • Nehézségi szint 40% 40%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

1 kg lecsópaprika, 0,5 kg vöröshagyma, 30 dkg paradicsom, 30 dkg szeletelt császárszalonna, 10 tojás, só, zsír.

Elkészítése

  1. A hagymát zsíron üvegesre párolom a császárszalonnával együt.
  2. Hozzá rakom a paprikát. (A paprika magját mindig kiszedem, de nem feltétlenül muszáj.)
  3. Amikor a paprika megszottyad, akkor teszem bele a paradicsomot és sót.
  4. Akkor van kész, amikor a paradicsomdarabkák felismerhetetlenné válnak. Szigorúan fedő nélkül főzöm egész végig.
  5. Végül ráöntöm a felvert tojásokat.

Pin It on Pinterest