Korhelyleves paleo módra

Gyógyszer a másnapos gyomornak és finom téli leves egy személyben. Paleo irányelvek szerint elkészítve.

Tipp

Húsgombóccal is készítheted. Akkor olyan gombócokat gyárts, mint amilyet a töltött káposztához szokás.

  • Nehézségi szint 50% 50%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

0,5 kg savanyú káposzta, mentes virsli vagy füstölt kolbász (vagy mindkettő), 1 fej hagyma, zsír, víz, szemes bors, pirospaprika, majoranna, őrölt kömény, só, 3-4 gerezd fokhagyma.

Elkészítése

  1. Átmossuk a savanyú káposztát.
  2. Fazékban felhevítjük a zsírt.
  3. Rádobjuk a kockára vágott hagymát és üvegesre pároljuk.
  4. Ráadobjuk a karikára vágott kolbászt.
  5. Átkeverjük, majd rádobjuk a kissé felszeletelt savanyú káposztát.
  6. Pár percig együtt pirítjuk.
  7. Rászórunk egy kiskanálnyi pirospaprikát.
  8. Vízzel felengedjük.
  9. Fűszerezzük és tovább főzzük.
  10. A legvégén belefőzzük a virslit.

Pin It on Pinterest