Karfiolrizs

Amikor szezonja van olcsón lehet karfiolhoz jutni. Kiváló köret lesz belőle húsokhoz, ragukhoz, pörköltekhez. Sok hagymával és fokhagymával az egyik kedvencem. Önmagában, hús nélkül is megeszem. Nem túl bonyolult elkészíteni sem.

Tipp

Ha fagyasztott gyümölccsel szórjátok meg, akkor előtte olvasszátok ki és egy nagy tésztaszűrőbe téve alaposan csöpögtessétek le. Ha ezt nem teszitek, a piskóta az átlagosnál is laposabb lesz.

  • Nehézségi szint 60% 60%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

1 közepes fej karfiol, két evőkanál zsír, egy fej vöröshagyma, só, bors ízlés szerint.

Elkészítése

  1. Az apróra vágott vöröhagymát a zsiradékon megpároljuk.
  2. Rádobjuk az aprítógépben morzsányira darabolt karfiolt. Fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk.

Pin It on Pinterest