Káposztás-almás sült hús

Imádom a sült-töltött húsokat. Akor a legfinomabbak, ha egy kis édes is keveeredik a fűszerezésbe. Mondjuk gyümölcs. Ez a recept minden ilyen kritériumnak megfelel, ráadásul nem igényel drága hozzávalókat.

Tipp

Tarjából is elkészíthetitek, azzal is remek lesz. Dobhatunk a sütőbe a hús mellé kolbászt is, úgy még fűszeresebb, finomabb lesz.

  • Nehézségi szint 50% 50%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

0,5 kg pulykafelsőcomb, 1 kg savanyú káposzta, egy nagyobb darab húsosabb füstöltszalonna, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 kanál zsír, 3 alma, só, kakukkfű, paprikakrém.

Elkészítése

  1. A húst befűszerezzük.
  2. Átmossuk a savanyúkáposztát.
  3. Kikenük egy tűzálló edényt zsírral.
  4. Leterítjük bele a savanyúkáposztát.
  5. Rászórjuk a kockára vágott hagymát, fokhagymát.
  6. Rászórjuk a kimagozott, cikkekre vágott almát.
  7. Ráfektetünk néhány szelet füstölt szalonnát.
  8. Ráfektetjük a fűszeres húst.
  9. Kevés vizet öntünk alá. (Kb.: egy bögrényit.)
  10. Alufóliával vagy fedővel befedjük.
  11. 200 fokon addig sütjük, amíg a hús megpuhul és a teteje megpirul.

Pin It on Pinterest