Indiai paleo csirke

Imádok fűszerboltokban válogatni a különböző fűszerkeverékek közül. Bár sok fűszert használok, mégis legjobban a fűszerkeverékeknek örülök, mert lássuk be kényelmes megoldás. Nem kell azon töprengeni: mihez, mi illik. Csak beleszórom az ételbe és kész. Van egy kedvenc boltom, ahová rendszeresen benézek és ahol faltól-falig, padlótól plafonig tartó polcokon válogathatok a világ minden fűszere között. Az indiai fűszerek nyűgöznek le a legjobban. Így a közelmúltban vagy négyféle keveréket is beszereztem. Ebből használtam a mangós curry keveréket az alábbi receptnél. Igaz, a hév elragadott és beleszórtam még egy kis garamasala keveréket is. Finom lett. Nektek is ajánlom a fűszerkeverékeket, de egyre nagyon vigyázzatok! Csak fűszerek legyenek benne, semmi e szám, meg ízfokózó és tartósítószer ne legyen benne. Figyeljétek az összetevőket!

Tipp

A chilipelyhet ki is lehet hagyni. Sőt, az egyik fűszerkeverék is elég ahhoz, hogy finom legyen.

  • Nehézségi szint 80% 80%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

50 dkg csirkemell, fél csomag fagyasztott kelbimbó, fél csomag fagyasztott bébirépa, só, chilipehely, 1 teáskanál garamasala, 1 teáskanál mangós curry fűszerkeverék, két evőkanál zsír, fél dl kókusztej.

Elkészítése

  1. A félbevágott kelbimbókat vágott felükkel lefelé a megolvasztott zsírra tesszük.
  2. Addig pirítjuk, amgí a szélük megbarnul.
  3. Hozzá adjuk a bébirépát és megszórjuk a fűszerkeverékekkel.
  4. Sózzuk.
  5. 5-6 perc után hozzátesszük a felkockázott csirkemellett.
  6. Addig sütjük együtt, amíg a csirkemell kifehéredik.
  7. Megszórjuk chilipehellyel.
  8. Végül ráöntjük a kókusztejet.

Pin It on Pinterest