Húsleves

A testvéreimmel nem rajongunk érte, mert vidékiek lévén, nálunk sokszor került az asztalra gyerekkorunkban. Most sincs ez másképp. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha bárki betérne a szüleink házába az év bármely napjának bármely órájában, akkor bizonyosan lelne a hűtőszekrényükben némi húslevest. Ez biztos! Bár mi unjuk, de remek alapja lehet például krémleveseknek.

Tipp

A legkisebb hőfokon főzd, amit csak a tűzhelyed tud. A sáfrányt kihagyhatod, anélkül is finom lesz.

  • Nehézségi szint 50% 50%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

bármilyen hús (ha lehet legyen csontos és a leves legalább egyötödét tegye ki), répa, fehérrépa, zellergumó, zöldségzöldje, 30 szem egész feketebors (kb. félmarék), karalábé, kelkáposzta, vöröshagyma, só, sáfrány.

Elkészítése

  1. A megmosott húst hidegvízbe tesszük és feltesszük kis lángon főni.
  2. Beledobjuk az egészborsot és megsózzuk.
  3. Addig főzzük, míg a hús már majdnem puha.
  4. A habját időközben leszedjük.
  5. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket. (A hagymát egészben!)
  6. Addig főzzük, amíg a zöldség puha nem lesz.

Pin It on Pinterest