Házi paleo ételízesítő

Ételízesítőnek levesbe, főzelékbe vagy tojásba szárított zöldségkeveréket használok, amelyet az egyik szupermarketben szerzek be meglehetősen jutányos áron. Tulajdonképpen úgy néz ki az egész, mintha a régi Delikát volna, csak nincs benne ízfokozó és só. Csupán szárított zöldségeket tartalmaz. Miután meg vagyok vele elégedve nem is szándékoztam saját ételízesítőt készíteni. Igen ám, de a nyár folyamán rengeteg fehérrépa termett a családi kiskertben és mi is részesültünk a termésből. Sokáig töprengtem, hogy mihez is kezdjek egy kocsideréknyi fehérrépával, nincs az a húsleves mennyiség, amelybe belefőzhetném belátható időn belül. Ekkor jött a szikra és a felismerés, hogy bizony ételízesítőként folytatja további életét a termés. Minden egyéb zöldség is adott volt hozzá. Így lett három üvegnyi, amelyből lehet, hogy egy szintén karácsonyi ajándék lesz.

Tipp

Felbontás után hűtőben érdemes tárolni. Ha pénztárcabarát gasztroajándékot szeretnél, akkor elkészítheted ezt akár decemberben is. Ízléses kis üvegekbe töltve biztosan sikered lesz vele.

  • Nehézségi szint 50% 50%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

répa, fehérrépa, vöröshagyma, fokhagyma, lestyán, petrezselyemzöld, só, kakukkfű

Elkészítése

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket.
  2. Késes aprítóban apróra vágjuk az összes zöldséget.
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a zöldségeket sóval.
  4. Jól kimosott befőttes üvegekbe töltjük

Pin It on Pinterest